livetgenommig.blogg.se

En personlig dagbok om de tunga dagarna

En kväll i juli

Kategori: Allmänt

Det är en sån där kväll I juli. 
en sån där kväll när himmelen är blå med moln som rullar in. En kväll då kylskåpet är tomt på mat och en dunk vin är det enda som står på kylskåpshyllan. En kväll då jag sitter ihop kurad i en filt, men en cigg, och lycktor tända. 
En kväll då skvaller och skratt borde höras över de tysta tomtarna i Bromma. 
En kväll då de stora gröna huset med siffrorna 287 är tyst och ensamt. En kväll då thomas stenström sjunger om att leva, då Veronica Maggio sjunger om fester och då Håkan får en att leva vackra sommarkvällar. 
En kväll då jag saknar mina två bästa tjejkompisar, ni som får skratta och tårar att känna hermoni. 
En kväll då Tanzila och Amanda är dom två bästavänner i hela världen trotts att dom inte är här, en kväll då ni skulle vara här och dricka vin, röka och få mig att känna mig lite mindre ensam. 
Det är en sån kväll i juli som jag, trotts ensamheten, är lycklig tack vare er. 

Dörrar öppnas och dörrar stängs

Kategori: Allmänt

Ska jag stänga dörren..?
En dörr som leder till så många slående hjärtan, så många leenden, tusentals minnen och röster.
Ska jag våga stänga en dörr som leder till ett rum fullt med illröd kärlek och stark vänskap.
Är det dags för mig att göra det som man egentligen inte får göra i dagens igenvuxna samhälle, ska jag ta steget som kommer få röster att viska, som kommer få frågetecken att snurra.

För sanningen är den: De slående hjärtarna slår inte för mig, de leenden som les dom les inte mot mig. Det finns minnen bakom dörren men ingen av dom har mig i sig, och rösterna de når inte mig.
Den kärlek och den starka vänkspanen erbjuds inte mig, den rinner runt minna fötter och är noggran med att inte röra vid mig. 

Ska jag stänga dörren..?