livetgenommig.blogg.se

En personlig dagbok om de tunga dagarna

Mörker Stockholm <3

Kategori: Allmänt

Natten ligger över Stockholm, stan är mörk, kall och varm på samma gång. Det är tyst nu när vinden slutat susa. Vattnet ligger alldeles stilla och de lyktor och gatuljus som fortfarande är tända bilder tusen sjärnor för oss, en natthimmel här på jorden.
 
Vid hamnen står ensamt toma stolar under tända ljusslingor, och björkarna lutar sig ut och en lätt grön färg skvallrar om vår. Månen svävar högt och skänker vägledning i de mörka. Det är en kall vind som smeker huden men som värmer hjärtat. Aldrig har Stockholm skänkt så mycket kärlek åt mörkret, aldrig har känslorna varit starkare och aldrig har vårat Stockholm varit vackrare. 
 
Den här staden är vår, vi behöver inte mer än den just nu, det är himlen på jorden när natten faller och de tusen sjärnorna håller en sällskap i mörket. Ikväll spelar inte sorgen någon roll, det brustna hjärtat lägs åt sidan och tårarna får vänta. För är det inte i mörkret i denna staden som man hittar lugnet, våran stad Stockholm under en natt då helvetet fryser till is och ger än en chans att andas. 
 
Mitt Stockhom i mörkret. 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: